Спеціальність G13 Харчові технології
Освітньо-професійна програма Виробництво борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів
![]() |
Технологія борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів – галузь науки й техніки, яка займається науковим обґрунтуванням, розробкою та удосконаленням технологій виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів, вивченням закономірностей та ефективності функціонування технологічних процесів хлібопекарських, кондитерських і харчових концентратних виробництв, забезпеченням оптимального використання сировини, розширенням асортименту готових виробів та поліпшенням їх якості.Об’єктами спеціальності є: технології, технологічні процеси виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів, властивості, якісний та кількісний склад сировини й готової продукції, обладнання та системи управління технологічними процесами та якістю продукції.Фаховий молодший бакалавр повинен знати: технологічні схеми та технологію виробництва хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів і харчових концентратів; будову та принципи дії основного технологічного обладнання; хімічний склад і властивості сировини, напівфабрикатів і готової продукції;види браку, заходи щодо його попередження; методику проведення основних технологічних розрахунків; правила оформлення основної документації, контролю виробництва; призначення та організацію технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва; нормативно-технічну документацію на сировину, готову продукцію; документи, стандарти, положення, інструкції та інші керівні матеріали, які регламентують проведення лабораторних аналізів; устрій лабораторного устаткування; правила його експлуатування; правила приготування основних хімічних реактивів.Під час проходження практики студенти набувають практичного досвіду в підприємствах харчової промисловості Миколаєва: ТОВ “Миколаївський хлібзавод №1”, кондитерські підприємства: ТОВ “Альпі - Україна”, ТОВ “Лакомка”, ТД “Сластена”, “Солодка лапа” та ін.Щорічно в коледжі проводяться майстер-класи та презентації зі спеціальності, що сприяють розвитку професійної майстерності майбутніх техніків-технологів. |