Миколаївський фаховий коледж економіки та харчових технологій Середа, 18.12.2024, 05:53
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Ми в соцмережах


Наші контакти
54034 пр. Миру, 18,
м. Миколаїв
тел: (0512)64-71-46, (0512)56-67-11,
факс: (0512) 56-67-03
сайт: //mdkeht.at.ua
E-mail: mdkeht2@ukr.net

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

        12-19 жовтня 2015 р. – участь у міжнародному молодіжному проекті
«Слов’янські кулінарні традиції минулого і сьогодення» (Польща)

         На запрошення Фонду для дітей та молоді «PIASTUN» з Opole, республіка Польща, з 12 по 19 жовтня 2015 р. делегація з викладачів та студентів Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій брала участь у проекті «Слов’янські кулінарні традиції минулого і сьогодення».

        Мета проекту – вивчення слов’янських страв в минулому і сьогодні на прикладі регіонів учасників та створення фотоальбому з описами слов’янської кухні.

        Завдяки офіційним зв’язкам коледжу з Об’єднанням гастрономічно-готелярських шкіл імені Владислава Реймонта у Віслі за угодою про співпрацю делегація коледжу разом з партнерами провела майстер-класи по приготуванню польської та української кухні.

       Студенти МДКЕХТ ділилася з польськими студентами секретами приготування смачного борщу з пампушками; голубців, без яких важко уявити щоденний і святковий стіл українців; печені по-домашньому; дерунів з грибами; кулінарного шедевру української кухні – вареників вишнями; млинців з яблуками; коржів з маком.

        Партнерські стосунки з близьким за профілем навчальним закладом – унікальна нагода для освітнього, культурного обміну досвідом на міжнародному рівні.

        В рамках проекту заплановано День української кухні у відпочинковому комплексі «Шаротка» в Істебні.

        Викладачі Швед С. В., Бєловол О. І. та студенти технологічного відділення Вакар Владислав, Варша Анастасія, Глущенко  Віра, Гречишников  Віталій, Доманська Дар’я, Касіщева Анастасія, Киртока Олександр, Кондратьєва Тетяна, Науменко Катерина, Пчелінцева Олена, Романович Світлана, Ткач Ганна, Федів Анастасія, Черноусов Володимир підготували і представили українські страви: печериці фаршировані, пальчики з солоними огірками та грибами, риба запечена під майонезом, кульки рибні в маринаді, солянка збірна м’ясна, борщ український, банош з беконом, млинці з сиром та родзинками, вареники з вишнями, вертута зі шкварками та бринзою, яблука запечені по-київськи, узвар, чорнослив із збитими вершками.

         Цікаві, неповторні, смачні і ароматні страви української кухні за досконалими, оригінальними національними рецептами, приготовані студентами-технологами МДКЕХТ, подарували польським гостям позитивні емоції та гарний настрій, створили атмосферу гармонії у залі ресторану «Шаротка».

         На цьому етапі проекту наші студенти гідно представили МДКЕХТ!!!

         Учасники делегації також побували на культурно-пізнавальних екскурсіях, їх вразила можливість опинитися в місті Цешин/Тешин, яке розташоване на території двох держав – Чехії і Польщі. Перейшовши міст через річку Олже, група опинилася в іншій державі.

         Після повернення студенти коледжу висловили вдячність директору коледжу Олійнику А. І. за надану можливість спілкуватися з польськими  студентами, розширити кругозір і отримати унікальний досвід, відзначили надзвичайну важливість заходу, охоче поділилися враженнями від участі у заході, а також від усього побаченого в Польщі.

         Коледж вдячний координатору міжнародних проектів пану Павляку з фундації «PIASTUN» за добре організований, змістовний та актуальний захід.

         Цей проект ще раз підтверджує важливість міжкультурної взаємодії, адже молодь – це майбутнє, саме від неї залежить доля польсько-української співпраці та спільна історія.

 

 

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Офіційні вебсайти


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz