Спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа
Освітньо-професійна програма Ресторанне обслуговування
Професія адміністратора виникла нещодавно, але вже міцно ввійшла в наше життя. Сьогодні без адміністратора не обходиться жодний серйозний заклад ресторанного господарства.Необхідність в адміністраторах виникла у зв’язку з ростом кількості кафе, ресторанів. Адміністратор ресторану зобов’язаний зустрічати гостей, супроводжувати їх до столика, показувати вільні місця, а також слідкувати за загальним порядком у ресторані і за діями офіціантів.Майстер ресторанного обслуговування – фахівець, який може самостійно управляти будь-якими процесами у ресторані, кафе, барі. Ресторанне обслуговування – це перспективна спеціальність. Молодший спеціаліст здатний виконувати обов'язки керівника структурних підрозділів в закладах ресторанного господарства, організатора з проведення святкових заходів, відпочинку і дозвілля населення, адміністратора торговельного залу, консультанта з питань організації обслуговування населення в ресторанному господарстві, менеджера з реклами і надання послуг споживачам, метрдотеля.У процесі навчання студенти вивчають цикл як загальноосвітніх, так і професійно-орієнтованих дисциплін: барна справа, кулінарне мистецтво, організація обслуговування та виробництва в закладах ресторанного господарства, ресторанний сервіс та інші. Під час навчання в коледжі студенти проходять навчальну практику, де студенти оволодівають практичними навичками і вміннями кваліфікації молодшого спеціаліста та виробничу – у закладах ресторанного типу міста і області, а саме ресторани: «Старгород», «Монарх», «Асторія», «Мисливець», «Арт-кафе Башня», «Якіторія», готельно-ресторанний комплекс «Балдіно», «Гостиний двір», «Тамплієр».Випускники спеціальності користуються стабільним попитом у роботодавців внаслідок активного розвитку ресторанного, готельного й туристичного бізнесу в Україні. |