Миколаївський фаховий коледж економіки та харчових технологій П`ятниця, 26.04.2024, 09:42
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Ми в соцмережах


Наші контакти
54034 пр. Миру, 18,
м. Миколаїв
тел: (0512)64-71-46, (0512)56-67-11,
факс: (0512) 56-67-03
сайт: //mdkeht.at.ua
E-mail: mdkeht2@ukr.net

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Квітень » 10 » 1 квітня - концерт до Дня сміху
19:09
1 квітня - концерт до Дня сміху

 

Хоча цей день не внесено ні в які календарі, але його цілком можна віднести до одного з найпопулярніших міжнародних свят: Він з однаковим успіхом відзначається і в Росії, й в Україні, і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії, і навіть на Сході. В одних країнах його називають Днем сміху, в інших — Днем дурня. У цей день кожен жартує над кимось, тож ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші люди мимоволі посміхаються. Цей день – 1 квітня.

 

Про виникнення першоквітневої традиції існує чимало різних гіпотез. Деякі вважають, що свято виникло у Давньому Римі, де в середині лютого відзначалося свято Дурних – першоквітневий обман пов'язується з поклонінням божеству Сміху. Є й інша версія, відповідно до якої це свято виникло ще в Давній Індії, де 31 березня відзначали свято жартів. Найбільш поширеною є версія, пов’язана з введенням у Європі григоріанського календаря. У Франції його було введено вже в 1564 році. Згідно з новим календарем, Новий рік було пересунуто із 25 березня на 1 січня. Чимало людей через незнання чи через консервативні погляди продовжували обмінюватися привітаннями та подарунками в останній день колись новорічних свят - 1 квітня. Інші ж тішилися над ними й називали "квітневими дурнями" або "першоквітневими рибами", бо вони легше за все ловляться на гачок. Досі французькі кондитери виставляють цього дня величезних шоколадних риб, а дітлахи намагаються прикріпити до спин товаришів паперових рибок. У Англії та британських колоніях Григоріанський календар увели 1572 року, а в Шотландії - 1600. Результат виявився той же, що й у Франції, тільки тут його назвали All Fools' Day, тобто Днем усіх дурнів. Незабаром колоністи експортували цю традицію до Північної Америки та Австралії. До нас це свято, як припускають науковці, прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII ст. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою – одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської – святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня.

Святкують 1 квітня і в нашому коледжі, адже, як відомо, саме студенти найбільше люблять жартувати над іншими, а тому для них це свято дуже важливе. До Дня сміху в нашому учбовому закладі відбувся святковий концерт. Яскраві номери акторів студентського театру, жартівливі пісні і навіть танцювальні пародії цього дня не залишили байдужими, напевне, жодного глядача. Виступи чергувались з веселими розіграшами і конкурсами для студентів з числа глядачів. Зала була заповнена майже повністю. Сміялись всі, від студентів до викладачів і директора коледжу, присутнього на концерті, тому з усією впевненістю можна сказати, що концерт вдався.

Після концерту для студентів була влаштована святкова дискотека. І хоча вона знову не відзначилась великою кількістю відвідувачів, можна сказати, що ті студенти, котрі на ній залишились, не пожалкували про це. Цього року святкування 1 квітня в Миколаївському коледжі економіки і харчових технологій відбулось як ніколи успішно, тому хочеться виразити велику подяку адміністрації коледжу за проведене свято. І нехай в житті наших студентів буде побільше таких яскравих і цікавих свят!

Труханович К., Б-147, голова прес-центру студентської ради коледжу
Переглядів: 1107 | Додав: trukhanovych_kostyantyn | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Офіційні вебсайти


Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz