Рідна мова дорога для кожної людини. Нею ми промовляємо свої перші слова, висловлюємо думки, навчаємося. Вона є тим, що підтримує нас протягом всього життя, навчає повазі до себе, до історії свого народу, культури й до інших людей. Українська мова пройшла довгий і нелегкий час у своєму розвитку. Незважаючи на всі перешкоди і труднощі, для багатьох мільйонів людей вона залишається рідною мовою. Саме ми, заради наступних поколінь, повинні шанувати, берегти і розвивати нашу рідну мову.
20 лютого – день, коли Україна схиляє голову в скорботі, вшановуючи пам'ять Героїв Небесної Сотні – мужніх борців за свободу та гідність нашого народу. Пам'ять про Героїв Небесної Сотні – це не просто спогад про трагічні події. Це наш духовний оберіг, наш стимул до змін, наше прагнення до кращого життя. Тому, Оніловою А. Ф., завідуючою бібліотеки, для студентів коледжу І та ІІ курсів проведений онлайн-захід «Ангели памʼяті». Здобувачі освіти мали нагоду поринути в історичні події, які нагадують нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. Слава Україні! Героям слава!
На Тижні наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін відбулося спільне засідання педагогічних працівників циклової комісії, здобувачів освіти та стейкхолдерів (роботодавців) з метою забезпечення координації дій зовнішніх та внутрішніх стейкхолдерів для роботи, спрямованої на вдосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців у галузі харчових технологій зі спеціальності 181 Харчові технології у Миколаївському фаховому коледжу економіки та харчових технологій. На засіданні обговорювалися питання вдосконалення професійної компетентності майбутніх фахівців – фахових молодших бакалаврів з харчових технологій, відповідності професійних якостей випускників запитам роботодавців та потребам ринку праці, формуванню сучасного освітнього середовища на засадах студентоорієнтованого підходу. Присутні на засіданні стейкхолдери (роботодавці) Ракова А. А
... Читати далі »
У рамках проведення Тижня наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін Світлана Швед, завідувач технологічного відділення, провела зустріч-бесіду на тему «Академічна доброчесність — запорука успішного кар'єрного зростання випускників коледжу». На захід були запрошені випускники коледжу 2018 року: Хардікова Марія, яка навчалася за спеціальністю «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» та Рачкович Віталій, який навчався за спеціальністю «Харчові технології». Марія та Віталій ділилися досвідом кар’єрного зростання, надавали поради щодо дотримання принципів академічної доброчесності як запоруки успішного кар'єрного зростання випускників коледжу. Також випускники мотивували здобувачів освіти до усвідомлення важливості академічної доброчесності для успішного кар'єрного
... Читати далі »
З метою популяризації волонтерського руху та благодійництва, виховання патріотизму до рідної України, поваги й вдячності всім захисникам, розуміння, що ми нація нескорених, сильних та вольових людей була проведена зустріч-бесіда з Погромським В. О., головою Центру економіко-підприємницьких та гуманітарно-структурних ініціатив, головою Каліфорнійського фонду допомоги Україні «Серця для України». З розповіді Погромського В. О. здобувачі освіти дізналися про роботу волонтерського Центру та Каліфорнійського фонду. Віктор Олександрович подякував здобувачам освіти за допомогу військовим, за турботу і небайдужість. Діалог між гостем та здобувачами освіти видався цікавим та мотивуючим.
За участі здобувачів освіти Марковського В., Єфіменка І., Одінського Д., були проведені майстер-класи з приготування бургерів, страв азійської кухні та страв з риби за інноваційними технологіями. У ході проведення майстер-класів були використані страви з меню ресторанів «California Republic», «Roppongi & La Terrazza», які є базами для практичного навчання здобувачів освіти за освітньо-професійною програмою Виробництво харчової продукції. На заході були продемонстровані сучасні техніки приготування страв, вказані особливості підбору сировини для приготування страв, гарнірів та соусів. Проведений захід – це чудовий спосіб зробити навчання більш цікавим та надати здобувачам освіти можливість розкрити свій потенціал.
Неабиякий інтерес здобувачів освіти викликала гостьова лекція на тему: «Світ кави та чаю» за участю Толстих В. Ю., доцента кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету (організатор Волкова С. З, викладач циклової комісії коледжу). Лекція сприяла розширенню знань здобувачів освіти про асортимент, класифікацію та виробництво кави та чаю. Студенти мали нагоду дізнатися про сучасні тренди у кавовій та чайній культурі. Дана лекція виявилась надзвичайно актуальною та потрібною для здо
... Читати далі »
На Тиждень наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін була запрошена випускниця коледжу Підвисоцька К. А., яка провела майстер-клас з приготування 3D желе. Захід сприяв розвитку пізнавального інтересу здобувачів освіти щодо запровадження інноваційних технологій у закладах ресторанного господарства.
З метою поглиблення теоретичних знань здобувачів освіти, розширення їх професійного світогляду, виховування потреби у самовдосконаленні та саморозвитку Квашніна І. П., майстер виробничого навчання, провела майстер-клас «Приготування котлети по-київськи».
Протягом 10–18 лютого 2025 року в Миколаївському фаховому коледжі економіки та харчових технологій проходив Тиждень наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін. Мета запланованих заходів – поглибити знання, сприяти інтелектуальному та професійному розвитку здобувачів освіти, реалізувати їх творчий потенціал та створити умови для його розвитку. Викладачі циклової комісії впродовж тижня організували та провели ряд пізнавальних, навчальних і виховних заходів. Розпочався тиждень проведенням відкритого засідання клубу «Технологічний конфітюр», провідною темою якого були інновації у виробництві харчової продукції та сфері послуг. У засіданні взяли участь здобувачі освіти спеціальності 181 Харчові технології. Члени секцій «Смак», «Кондитерське мистецтво», «Коровай» Случич Д., Чебан А., Кострюкова І., Марче
... Читати далі »