В межах тижня наук технологічних дисциплін керівником секції «Коровай» гуртка «Технологічний конфітюр» Волковою С. З. було проведене чергове засідання на тему «Українська національна випічка». Зустріч проходила у форматі години цікавої інформації з елементами бесіди та майстер-класом з приготування виробу, внесеним до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України в 2022 році – міліни. Метою заходу було ознайомити студентів з українською національною випічкою, сучасним асортиментом хлібобулочних виробів та уміння аналізувати зв’язок між минулим, теперішнім і майбутнім, можливість їх, як майбутніх фахівців з високими професійними компетентностями впливати на розвиток галузі; донести розуміння необхідності введення в виробництво асортименту нетрадиційних хлібобулочних виробів та спрямувати бажання здобувачів освіти дізнаватися більше про звичаї, обряди українського народу, його історичного минулого і сучасного, що після великої Перемоги дасть змогу привертати увагу туристів до нашої країни не тільки геополітично, але і гастрономічно. Члени секції представили присутнім свою дослідницько-пошукову роботу.
|