У рамках Тижня наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін для здобувачів освіти був проведений майстер-клас кухарем ресторану Parmigiano (м. Одеса), випускником коледжу 2024 року, який навчався за спеціальністю 181 Харчові технології Фабриковим Ярославом на тему «Приготування стейків». Ярослав пройшов «на відмінно» виробничу практику на базі одного з елітних ресторанів міста Одеси «Parmigiano» та влаштувався на роботу в цей ресторан. Отриманий досвід у даному закладі ресторанного господарства дав можливість йому на високому професійному рівні продемонструвати майстерність у приготуванні м’ясних стейків з яловичини різного ступеня просмажування (Medium Rare, Medium, Medium Well, Well Done), соусів винного та барбек’ю, показати сучасні способи подачі та оформлення страви. Загалом, на майстер класі Ярослав детально розповів здобувачам освіти про дозрівання м'яса, різні види стейків, їх особливості та відмінності. Приготування стейків супроводжувалося детальними та покроковими коментарями кухаря Фабрикова Ярослава, а також обговоренням у форматі питання – відповідь. Поділився Ярослав зі здобувачами освіти своїми враженнями щодо роботи в гарячому цеху популярного ресторану «Parmigiano», розкривши кілька секретів успіху сучасного професійного кухаря. Дякуємо Фабрикову Ярославу за надзвичайно професійний та цікавий майстер-клас, який довів, що цілеспрямованість, наполегливість та любов до своєї професії допомагають в досягненні вершин професійної майстерності.
|