У рамках Тижня наук циклової комісії викладачів технологічних дисциплін випускницею коледжу Гармаш Надією спеціальності 181 Харчові технології був проведений майстер-клас на тему «Приготування та оздоблення сучасних кондитерських виробів». Надія закінчила коледж в 2021 році, але власну справу з виготовлення кондитерських виробів почала влітку 2023 року. Маючи ґрунтовні знання отриманні в коледжі, вона почала спочатку виготовляти торти, а далі виготовляти різноманітні тістечка на замовлення. Загалом, на майстер-класі Надія розповіла про кондитерську моду та тренди у виготовленні та оздобленні тортів і тістечок. Показала процес приготування бісквітного торту «Полуниця-фісташка», акцентувала увагу на тонкощах виготовлення випечених напівфабрикатів (коржів, фісташкового чизкейку) та на процесі приготування оздоблюючих напівфабрикатів (полуничного конфі, сиропу для просочування «Амаретка» та крем чизу). Також показала процес збірки торту, його оформлення та прикрашання (оздоблення). Надією ще був продемонстрований покроковий процес виготовлення тістечок Макарон, детально розповіла здобувачам освіти про особливості виготовлення даних тістечок на французькій мерензі.
Приготування та оздоблення тортів і тістечок супроводжувалося детальними та покроковими коментарями Надії, а також обговоренням у форматі питання – відповідь. Вдячні Гармаш Надії за професійний та цікавий майстер-клас, який довів, що цілеспрямованість, наполегливість та любов до своєї професії допомагають в досягненні вершин професійної майстерності.
|